STEVO weet weer wat winnen is, 2-3 bij en tegen Grol

10-03-2024 om 00:00 uur

Enerverend en meeslepend was de tweede helft van STEVO tegen Grol, waarin de ploeg van trainer Michiel Mensink een 2-1 achterstand moest goed maken. STEVO ging er vol voor met alle risico's van dien, maar de wilskracht en het karakter werden beloond.
Na 90 minuten voetbal stapte STEVO met de volle winst 2-3 van het veld en bezorgde Grol een enorme kater, na de geruststellende 2-0 voorsprong, die het had opgebouwd na 30 minuten in de eerste helft.
Bij STEVO was de ontlading groot aan het eind, omdat een overwinning beslist noodzakelijk was om Grol niet uit het oog te verliezen in de stand op de ranglijst.
Zeker een compliment waard deze overwinning en het resultaat geeft hoop voor het verdere verloop van de competitie.
Wegblijven van de onderste twee plaatsen, wat rechtstreekse degradatie inhoudt, moet vooreerst het doel zijn.
STEVO begon aan het duel tegen Grol met een tegenvaller, doordat Stijn Harmelink met een blessure moest afhaken en ook Sep Nijland kreeg in de eerste helft met een blessure te maken en verliet het veld.
Robbin Engbers en Mick Velthuis draafden op en toonden zich waardige vervangers.
Mick Velthuis was zelfs verantwoordelijk voor de 2-1 aansluitingstreffer op aangeven van Thomas Steggink. De 2-2 en 2-3 kwamen op naam van Roy Wigger, die in de tweede helft weer wat van zijn oude glans liet zien.
De eerste helft was weinig aantrekkelijk voor de toeschouwers en de krachtsverschillen te verwaarlozen.
De kansen of mogelijkheden voor beide ploegen waren ook in evenwicht, alleen wist Grol deze kansen wel twee keer te verzilveren.
Gelukkig kon STEVO pal voor rust moed verzamelen voor de tweede helft, door de aansluitingstreffer te maken, 2-1.
STEVO begon goed aan de tweede helft en wist al snel kansen te scheppen.
Wel moest het oppassen voor de omschakeling van Grol, maar Bas Beernink liet zondagmiddag andermaal zien een zeer betrouwbare sluitpost te zijn.
STEVO voerde naarmate de wedstrijd vorderde de druk meer en meer op en het verscheen menig keer voor het doel van Grol.
Roy Wigger werd een plaag voor de verdediging van de thuisploeg en ook Joes Masselink maakte het de verdedigers van Grol knap lastig.
De levendige tweede helft sprak meer en meer in het voordeel van STEVO en de aanvalsdrift werd twee keer beloond door Roy Wigger.
Op karakter en wilskracht trok STEVO de 2-3 over de streep en het moet nu voortborduren op dit resultaat, te beginnen volgende week zaterdag thuis tegen koploper WHC.
In Wezep kon STEVO in de eerste helft aardig mee tegen WHC, maar liet de kansen onbenut. In de tweede helft sloeg WHC toe en moest STEVO een 3-0 nederlaag slikken, waaronder ook een eigen goal.