STEVO opent zondag competitie op de Peuverweide tegen De Zweef.

19-09-2018 om 02:00 uur

STEVO begint zondag de nieuwe voetbalcompetitie in de eerste klasse met een thuiswedstrijd tegen het Nijverdalse De Zweef. Een heuse derby, waar naar verwachting veel publiek op zal afkomen. De groene natuurgrasmat van het hoofdveld bij STEVO ligt er goed bij, ondanks de droogte van de afgelopen maanden. Complimenten daarvoor aan de vrijwilligers bij STEVO, die zich bezighouden met het onderhoud van de velden. Voorafgaand aan het duel van zondag zullen de pupillen bij STEVO een grande parade lopen op het hoofdterrein. Ouders worden hierbij ook van harte uitgenodigd.

Dan onze tegenstander De Zweef. De Nijverdallers beleefden in de afgelopen competitie een moeizame start, maar ging als een speer naarmate het seizoen op zijn eind liep en speelden zich toch vrij gemakkelijk veilig in de eerste klasse. In de bekerwedstrijden als voorbereiding op dit nieuwe seizoen werd ook prima gepresteerd en niet verloren. Tegen Hulzense Boys werd het 1-1, Vorden werd uit met 2-1 verslagen en Achilles rsquo;12 kreeg er afgelopen zondag thuis op het nieuwe kunstgrasveld van sportpark Gagelman met 3-1 van langs.

Op het Noabertoernooi van MVV rsquo;29 kruisten STEVO en de Zweef enkele weken geleden al de degens met elkaar. De beide elftallen lieten niet het achterste van hun tong zien en het werd een bloedeloze 0-0 in 45 minuten voetbal.

STEVO was in de bekerwedstrijden wat minder op dreef, alhoewel in de eerste wedstrijd tegen DOS rsquo;37 een prima 1-1 gelijkspel werd behaald. Daarna ging het mis tegen Vroomshoopse Boys, 3-4 verlies en afgelopen zondag een 1-0 nederlaag tegen tegen Luctor et Emergo uit Almelo. Rond de velden hoor je van de kenners, dat oefenwedstrijden niks zeggen over het presteren in de competitie. Al te vaak blijkt dit ook de waarheid te zijn en het gezegde een slechte generale is een goede premiegrave;re komt niet zomaar uit de lucht vallen.

Zondag kunnen de supporters van STEVO en De Zweef zien hoe de vlag er werkelijk bij hangt. Een overwinning in de eerste wedstrijd is hoe dan ook heel belangrijk. STEVO zal het thuisvoordeel moeten uitbuiten en een visitekaartje afgeven aan hun tegenstanders, dat het dit seizoen op echt groen gras een hele klus zal worden om met drie punten huiswaarts te keren. Om 14:00 uur gaat de bal voor het eerst rollen.

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

donderdag 25 april

9.8°

Ochtend 3.4°
Avond 7.5°
Nacht 6.3°
Min. 3.4°
Max. 9.9°

Zon op: 04:13 uur
Zon onder: 18:48 uur

Meer weer

Gebruikerslogin