NEO verslaat STEVO thuis met 0-3 .

03-03-2024 om 00:00 uur

Alle goede bedoelingen ten spijt moest STEVO zondagmiddag op de Peuverweide, voor veel publiek, de winst aan tegenstander NEO laten.
Het werd 0-3 voor de Bornenaren. Geflatteerd, omdat STEVO aardig opgewassen was tegen NEO maar door eigen fouten in de eerste helft zomaar met 0-2 achter kwam.
NEO mocht voetbaltechnisch dan wat meer inhoud hebben, STEVO zette daar een portie gezonde werklust tegenover en daar hadden de gasten het toch heel moeilijk mee.
STEVO begon goed aan de wedstrijd en had al snel twee hoekschoppen te pakken, die veel te laag voor het doel kwamen en makkelijk voor NEO te verdedigen waren. Ook later nog twee keer diezelfde lage corners. Misschien een aandachtspuntje voor trainer Mensink. De bal uit een corner moet hoog voor de goal.
Het krachtsverschil was in de eerste twintig minuten te verwaarlozen.
De 0-1 voorsprong voor NEO kwam ook wat onverwacht. Een aanval over links werd niet goed verdedigd en de lage voorzet voor de goal van Bas Beernink werd eenvoudig over de doellijn gewerkt, waarbij ook hier de gasten veel te vrij stonden.
STEVO kwam na de achterstand in een mindere fase en NEO profiteerde optimaal van een totaal misverstand tussen keeper Bas Beernink en Sep Nijland. Beiden lieten de bal bij een aanval van NEO aan elkaar over en dat was een grote misrekening die door NEO pijnlijk afgestraft werd, 0-2.
Thomas Steggink had voor de thee nog pech dat zijn kopbal uit een hoekschop net naast de verkeerde kant van de paal belandde.
De ruststand van 0-2 was niet onoverkomelijk zo was de gedachte rond het veld bij de supporters.
In de tweede helft speelde STEVO opportunistisch en het kon NEO de duimschroeven flink aandraaien. Veel grote kansen kwamen er niet ook al doordat STEVO veel te gehaast te werk ging. Daan Kottink en Joes Masselink hadden wat meer rust moeten bewaren bij hun mogelijkheden. STEVO bleef tot aan de laatste minuut vechten voor een resultaat, maar dat werd in de 88e minuut definitief teniet gedaan toen NEO de 0-3 op de borden schoot. Een teleurstelling voor het vele publiek uit Geesteren dat toch meer had verwacht.
Wanhopen hoeft de ploeg van trainer Michiel Mensink nog niet al wordt het met de week moeilijker om zich uit de gevarenzone te spelen.
Volgende week zondag reist STEVO af naar GROL in Groenlo. Om 14.30 uur wordt hier afgetrapt.

NEO verslaat STEVO thuis met 0-3

Bron: Stevo Voetbal