STEVO 3 sluit bekerseizoen af bij Helios.

30-08-2016 om 02:00 uur

(Door STEVO 3 ) - Zondag 28 augustus. De laatste poule wedstrijd voor de dennenappel stond gepland in Deventer tegen het niet onbekende Helios 2, uitkomende in 3e klasse G.

Er werd al vroeg vertrokken uit Geesteren en ruimschoots op tijd aangekomen werd begonnen met de warming-up. Gezien de temperatuur was deze wellicht overbodig geweest. De ontmoeting stond gepland om 10:30 uur, ware het niet dat de scheidsrechter in geen velden of wegen te bekennen was,  waardoor de heren de warming-up met een kwartier konden verlengen.

De 15 minuten extra hebben STEVO meer goed gedaan dan Helios. Al na 5 minuten kreeg een STEVO een corner die werd genomen door Lohuis, de bal werd scherp voorgezet en belandde bij de tweede paal waar Braakhuis een neuslengte te kort kwam. Vervolgens deden meerdere kansen zich voor  en liet STEVO deze onbenut.  Waar Gehring eerst nog miste kreeg het nu de bal breed gespeeld van Zweistra die niet zelfzuchtig was. De openingstreffer was een feit.

Luttele minuten na de 0-1 liep vakantieman Kokhuis richting keeper en werd onderuit getrokken. Gehring, spits van dienst, pakte de bal op en had voorgenomen zijn tweede te maken wat hij voortreffelijk deed.

Met deze tussenstand werd de omkleedruimte opgezocht om te luisteren naar de betoverende woorden van trainer Nijhuis. In de rust werden de wissels gecommuniceerd.

In de tweede helft waren het wederom de Geestenaren die de kansen benutten. Helios was enkele keren in de buurt gekomen van keeper Freriksen maar deze was niet van zijn stuk te krijgen. Ook de verdediging van STEVO was niet onder de indruk van het strijdplan der Deventernaren en had de laatste linie volledig onder controle

Na enkele aanvallen over en weer was het de keeper die zijn verdediger bediende. Die passte op zijn beurt te kort terug waarna de supersnelle Kokhuis onderschepte en verantwoordelijk werd voor de 0-3. Een kwartier later deed zich het zelfde voorval voor. Kokhuis onderschept, kapte de keeper uit en deze keer bracht hij Weerink in stelling die voor de 0-4 mocht zorgen.
STEVO Werd na deze ruime voorsprong wat laks. Later zou blijken dat het warme weer van grote invloed was op het uithoudingsvermogen van menig jonge man.

Braakhuis, eerder nog dichtbij een doelpunt voor eigen team bracht nu de spits oog in oog met keeper Freriksen. Het spelbeeld van Helios werd met deze actie samengevat, net naast.
Uiteindelijk kreeg Helios nog wel een kans en maakte deze keurig af waardoor de eindstand 1-4 werd.

STEVO kan terug kijken op een drietal goede bekerwedstrijden maar zal het toernooi niet vervolgen. De felicitaties gaan uit naar de Zweef 4 die lsquo;the road to the Kuiprsquo; vervolgen.
Zondag 4 september staat het begin van de competitie te wachten en reist het team af naar Borne om samen met NEO ndash; de naam is een voorteken ndash; 90 minuten de hobby te bedrijven. Volg het twitteraccount @RKVVSTEVO3 om alle wedstrijd live mee te maken.

Bron: Stevo Voetbal