Het ‘nieuwe STEVO 3’ is 3e klasser EMMS 2 de baas

21-08-2016 om 02:00 uur

(Verslag van STEVO 3) - Zondag 21 augustus stond het eerste bekerduel voor STEVO 3 op het programma. Het team onder leiding van trainer Rutger Nijhuis heeft een ware metamorfose ondergaan. De samenstelling van het team komt voor 75 % uit het kampioensteam van vorig jaar STEVO 4 met aanvulling van spelers die lager wilden spelen vanuit het 2e en spelers die graag in het 3e van STEVO wilden blijven.

Na een aantal trainingen lijkt de sfeer goed en raakt men al aardig ingespeeld op elkaar. Dit was ook te zien in de wedstrijd van hedenmorgen tegen EMMS 2 dat voetbalt onder de rook van ponypark Slagharen. EMMS dat al wat seizoenen uitkomt in de derde klasse kent dit niveau en weet wat zij kunnen verwachten. Voor STEVO 3 ligt dit toch wat anders. Zoals gezegd speelde het merendeel vorig jaar in STEVO 4 wat uit kwam in de 5e klasse. Een verschil van 2 klasses met tegenstander EMMS.

In het eerste half uur zagen de toeschouwers een gelijk opgaande wedstrijd. STEVO combineerde een aantal keren fraai wat resulteerde in kansen. Doelpunten bleven echter uit. Na een half uur werd Stan Olde Olthof in de zestien gevloerd waarna de cirkelscheidsrechter op de fluit blies. Een strafschop werd gegeven en Elger Brummelhuis trad aan zoals hij dat vorig jaar ook enkele malen deed.
Hij nam de aanloop, schoot de bal, echter het net bewoog niet. Daarvoor in de plaats klonk een knal op het aluminium. De bal ketste op de paal en kon in de rebound niet geraakt worden. Daar kwam EMMS goed weg.
Na deze gemiste kans leek EMMS gesterkt. Zij kwamen dichter in de buurt van keeper Justin Beernink, die een aantal keren in actie moest komen. Met een 0-0 stand werd voor het eerst dit seizoen de thee van kantinebaas Martin Döbber geproefd.
In de tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd met STEVO als favoriet. De thee viel goed in de smaak, wat in de 60ste minuut resulteerde in een doelpunt. Joost Kock overgekomen van STEVO 2 kreeg de bal klaar gelegd en haalde verwoestend uit, de 1-0 was een feit.
EMMS wat een overwegend ouder team op het veld had staan had hier geen antwoord op.

In de 80ste minuut kreeg het een vrije trap op 30 meter van de goal. De bonkige aanvoerder vuurde een kanonskogel af op Justin Beernink die de tijd had om een zweefduik in te zetten om zo het schot te keren.
Dit was het enige wapenfeit dat EMMS toe kon voegen aan het lijstje kansen en schoten op doel.

Al met al een goed resultaat voor trainer Rutger Nijhuis en zijn mannen. De gehele selectie was nog niet compleet waardoor het 4e elftal werd benaderd om 3-tal spelers af te staan, dank hiervoor. Bij aanvang van het seizoen hoopt trainer Nijhuis op volle oorlogssterkte te kunnen beginnen aan een avontuur in de 3e klasse. Voor nu zijn de eerste 3 punten een feit, dit kwam de derde helft ten goede.

Bron: Stevo Voetbal