Sensationele slotfase levert STEVO 3 punten op tegen Voorwaarts.

24-01-2016 om 01:00 uur

In een sensationele slotfase heeft STEVO 3 punten overgehouden aan het duel met Voorwaarts Twello. Tien minuten voor tijd leidde Voorwaarts nog met 1-2, maar doelpunten van Tom van Bentheim en Niels Wigger leverde alsnog de volle 3-2 winst op. Het was het aanzien meer dan waard het treffen tussen STEVO en Voorwaarts. Soms wat hard, maar echt over de schreef gingen beide ploegen eigenlijk nooit.

Voorwaarts schoot goed uit de startblokken. Al in de derde minuut kwam het op 0-1 toen een corner bij de eerste paal laag werd binnengekopt. STEVO was meteen wakker en hoe. Niels Wigger zette één minuut later de partijen alweer op gelijke hoogte. Goed voorbereidend werk van Tom van Bentheim ging hieraan vooraf. STEVO was vanaf dat moment, tot aan de rust ook de meest bepalende ploeg. Voorwaarts was eigenlijk het meest gevaarlijk met de corners. STEVO had voor rust nog pech met een bal op de paal van Tom van Bentheim.

Dat Voorwaarts ook een goede ploeg heeft bewees het vooral in de tweede helft toen STEVO de duimschroeven soms stevig werden aangedraaid. Niet dat STEVO in paniek kwam, maar Voorwaarts wilde de winst en ging nadrukkelijk op jacht naar een tweede treffer. Dat moest ook wel omdat de afstand met STEVO bij verlies te groot zou worden om nog een rol van betekenis te kunnen spelen in deze competitie. Uiteindelijk kwam die tweede treffer er ook voor Voorwaarts. Roy Kreuwel liet onbedoeld de bal door de benen gaan bij een niet al te hard schot.

STEVO had nu geen keus meer en moest door de 1-2 achterstand vol op de aanval. Grote gangmaker is daarbij dan ook Stijn Harmelink, die zijn teamgenoten enorm kan oppeppen. Naast zijn voetballende kwaliteiten is Stijn door zijn tomeloze inzet een onmisbare schakel in het elftal van trainer Alfred Nijhuis. Die kwaliteiten liet hij nog eens zien bij een vrije trap schuin voor het doel van Voorwaarts, zorsquo;n tien minuten voor tijd. De bal werd op maat op de kruin van Tom van Bentheim gelegd en de 2-2 gelijkmaker was een feit.

In de resterende tijd wilde STEVO nu ook de volle winst en die kwam er. De bal werd nog eens een keer in de zestien gegooid van het doel van Voorwaarts. Niels Wigger kreeg hem als eerste voor de voeten en schoot de bal steenhard in de touwen. De Peuverweide ontplofte voor de zoveelste keer dit seizoen en het publiek stond op de banken. Opnieuw kwamen ze met volle teugen aan aan hun trekken. Wat een wedstrijd hoorde je overal nadat scheidsrechter Weghorst voor de laatste keer op zijn fluitje blies.

STEVO dendert door in deze competitie en lijkt niet af te stoppen. Volgende week komt KOSC naar de Peuverweide. Een goed resultaat tegen de Ootmarsumers moet mogelijk zijn. De aanvang is om 14:00 uur.

Bron: Stevo Voetbal