Mark Rouwenhorst prolongeert titel van dartkoning bij STEVO.

23-01-2016 om 01:00 uur

Mark Rouwenhorst heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar het darttoernooi bij STEVO gewonnen. In de finale werd de ijzersterke darter Tim Steggink in 2 legs naar huis gegooid. Robin Oude Lansink, finalist van vorig jaar moest het in de halve finale afleggen tegen Tim Steggink. Mark Rouwenhorst versloeg in de andere halve finale Stefan Steggink.

ldquo;Lets play dartsrdquo;. Deze legendarische woorden mochten vrijdagavond met recht worden uitgesproken in een stampvolle STEVO-kantine, waar 81 leden de strijd met elkaar aangingen. STEVO 5 en STEVO 7 verdienen alle lof voor de organisatie. Het toernooi verliep uiterst soepeltjes en spreekstalmeester Bert Wesselink, de man achter de microfoon, begon zich steeds meer op zijn gemak voelen naarmate het toernooi vorderde. In de finale liet hij horen ook een aardig woordje Engels te spreken.

STEVO voorzitter Eddy Droste verscheen in een heus dart shirt ten tonele en stelde dat spontaan beschikbaar aan de winnaar van het toernooi. Gefluisterd werd dat het een dartshirt was van Michael van Gerwen. Wouter Kokhuis gooide de eerste Bull en ging met een enorm blik bokworst naar huis.

De stemming zat er goed in de hele avond, die voor de darters begon tegen de klok van half acht. Toen liep de STEVO-kantine vol en werd een half uurtje druk geoefend op een groot aantal dartborden die verdeeld stonden opgesteld. En één hoofdpodium waar natuurlijk iedereen graag een pijltje wilde gooien. Vanaf hier even zwaaien richting de zaal en het publiek opstoken, zoals dat vaak op tv te zien bij de grote darttoernooien. Jongensdromen kwamen uit voor vele darters deze avond.

Om 20:00 uur werd het menens en de favorieten lieten zich gelden. Er werd in poules gespeeld en af en toe moest een als favoriet bestempelde speler het afleggen tegen nieuwkomers in de dartwereld van STEVO. Martin Döbber en Theo Ophof  bijvoorbeeld konden het niet bolwerken tegen de aanstormende jeugd, Daniel Wigger, Kevin Reekers, Wouter Kokhuis, Niek Korte, Rick Smelt, Niels Keppelink en Elger Brummelhuis. Zomaar wat namen van deelnemers, die misschien over een aantal jaren de wereld wel versteld doen staan van hun darttalent. Wie weet, we zullen het over een tijdje weten.

Tegen de klok van 01:00 uur ging het richting de finales en als eerder verteld werd een beetje gerekend op een herhaling van vorig jaar, Mark Rouwenhorst tegen Robin Oude Lansink. Maar Tim Steggink gooide roet in het eten en moest het uiteindelijk opnemen tegen de dartkoning van de vorige editie Mark Rouwenhorst. Dit fenomeen is niet te echter niet te verslaan. Je moet wel van heel goede huize komen om Mark er af te willen  gooien. De komende jaren zal blijken wie in staat is om deze darter te verslaan.

Want het darttoernooi bij STEVO krijgt een vervolg, zo liet Bert Wesselink weten. Dat viel, hoe kan het anders, in goede aarde bij de aanwezigen en nadat alle prijzen waren uitgereikt werd ook nog even medegedeeld, dat er in maart weer een groot spektakel op de rol staat in de STEVO-kantine. Een FIFA-tournament. Op vrijdag 18 maart voor de senioren en zaterdag 19 maart voor de jeugd. De organisatie is druk doende met de voorbereidingen en binnenkort volgt nader bericht hierover.

Op de Facebook pagina van STEVO bij albums staan een groot aantal foto's van het toernooi.

 

 

 

 

 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

vrijdag 3 mei

10.5°

Ochtend 13.4°
Avond 9.9°
Nacht 8.0°
Min. 8.0°
Max. 14.3°

Zon op: 03:57 uur
Zon onder: 19:02 uur

Meer weer

Gebruikerslogin