Feestelijke eerste bouwhandeling voor Kindvoorziening Geesteren

22-12-2023 om 18:06 uur

Met trots is gisteren de officiële eerste bouwhandeling verricht voor de nieuwe Kindvoorziening Geesteren.

De locatie biedt niet alleen een nieuw onderkomen voor de Aloysiusschool, maar ook voor kinderopvang De Boerderij. Na een participatief verlopen voortraject werd de schop in de grond gezet.

De huidige Aloysiusschool in Geesteren zal grotendeels plaatsmaken voor een modern schoolgebouw, samen met de kinderopvang. Door in de hoogte te bouwen, heeft de nieuwe voorziening minder ruimte nodig dan de huidige situatie, waardoor er ruimte vrijkomt voor de bouw van acht levensloopbestendige woningen aan de noordkant van het plangebied, op het nieuwbouwplan Aloysius Kampboer.

Symbolische handeling

De bijzondere handeling werd verricht door de kinderen van de Aloysiusschool, Kinderopvang De Boerderij en BSO De Bengels. Samen hebben zij een tijdcapsule gemaakt, gevuld met foto’s, verhalen en zelfgemaakte tekeningen, die symbolisch in de fundering werd geplaatst.

In dit feestelijke gezelschap bevonden zich ook wethouder Hilde Berning-Everlo, bestuurder Bart Roumen van TOF Onderwijs, schooldirecteur Gerard van de Kuil en Irma Lohuis van De Boerderij.

Wethouder Berning-Everlo licht toe: “Gisteren markeerde niet alleen de start van de bouw, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk voor onze gemeenschap. Samenwerking tussen overheid, onderwijs en kinderopvang is cruciaal voor de ontwikkeling van onze jeugd. We bouwen de nieuwe school natuurlijk voor hen en nog heel veel kinderen in de komende jaren. We hebben er vertrouwen in dat al die kinderen straks in een prachtig nieuwe school kunnen spelen, leren en samenwerken. Wie weet worden zij later zelf wel bouwvakker, architect of leerkracht. Ik kijk ernaar uit hoe dit project zal bijdragen aan een levendige toekomst voor Geesteren, waar leren niet alleen goed, maar ook inspirerend en plezierig zal zijn.”

Het weer

zaterdag 27 april

12.3°

Ochtend 6.2°
Avond 14.8°
Nacht 14.0°
Min. 6.2°
Max. 15.8°

Zon op: 04:09 uur
Zon onder: 18:51 uur

Meer weer

Gebruikerslogin