STEVO met 4-1 fors onderuit tegen Achilles  '12.

13-04-2024 om 00:00 uur

Wie bij rust in de wedstrijd Achilles '12 tegen STEVO had gezegd dat de ploeg van trainer Michiel Mensink er in de tweede helft vier om de oren zou krijgen werd voor gek verklaard. Toch gebeurde het.
De eerste en tweede goal werden ingeleid door STEVO zelf en het was voor Achilles twee keer een koud kunstje om de bal vervolgens in het net te schieten.
Die tegenslagen kwam STEVO niet meer te boven en het lot werd bezegeld met een kopbal uit een corner en een strafschop, veroorzaakt door Bas Beernink. Invaller Bram Tibbe deed nog iets terug, maar verder kwam STEVO niet meer.
Een grote teleurstelling omdat STEVO in de eerste helft goed in de wedstrijd zat.
STEVO had toen het initiatief en ook de controle. Achterin met Roy Wigger werd heel weinig tot niks weggegeven. Achilles maakte in de eerste helft ook een wat gelaten indruk en creëerde weinig.
Het gokte om vanuit een snelle omschakeling toe te kunnen slaan. Dat lukte één keer bijna.
Tot aan de zestien voetbalde STEVO vrij aardig, maar daarna ontbrak de creativiteit om ook de keeper het nakijken te geven. Tot echt grote kansen kwam het dan ook niet.
De ruststand van 0-0 bood nog wel alle perspectief voor STEVO om er een succesvolle middag van te maken.
Die hoop was al gauw vervlogen in de tweede helft. In de 46e minuut kwam STEVO door knullig handelen op achterstand. Dat kan gebeuren, maar ook de 2-0 werd door STEVO opnieuw zelf ingeleid. Te zacht inspelen van Maarten Gelhever op Mick Velthuis was de directe aanleiding voor de twee nul.
Met het feit dat STEVO zelf moeilijk scoort was de hoop op een goed resultaat met de 2-0 achterstand wel vervlogen bij de supporters uit Geesteren. Nog erger, uit een corner kopte een speler van Achilles, geheel vrijstaand de bal goed binnen en bij de vierde goal kon keeper Bas Beernink niet anders dan zijn tegenstander onderuit halen. De toegekende strafschop werd feilloos benut. De wedstrijd was hiermee definitief beslist.
Invaller bij STEVO, Bram Tibbe, deed daarna nog wel wat van hem verwacht werd, namelijk scoren. Verder dan dat ene doelpunt kwam STEVO niet meer en Achilles '12 mocht 3 punten bijschrijven. Door de 4-1 overwinning is Achilles uit het zicht verdwenen van STEVO en lijkt klassenbehoud bijna zeker voor de Hengeloers. STEVO blijft in de gevarenzone en moet weg zien te blijven van de laatste en voorlaatste plaats, wat rechtstreekse degradatie inhoudt.
Nacompetitie lijkt het hoogst haalbare voor trainer Mensink en zijn mannen.
Zaterdagavond om 18:00 uur is Sparta Enschede de tegenstander op de Peuverweide.

STEVO met 4-1 fors onderuit tegen Achilles '12.

Bron: Stevo Voetbal