STEVO bindt Hulzense Boys met 2-1 aan de zegekar

06-04-2024 om 00:00 uur

Na 95 minuten een verdiende 2-1overwinning voor STEVO tegen de Hulzense Boys. Even leek het erop dat de overwinning nog in gevaar kwam toen Robbin Engbers met rood het veld moest verlaten, dit nadat hij de bal met de hand uit het doel sloeg in de 80e minuut. STEVO leidde op dat moment met 2-0. De toegekende strafschop werd benut en STEVO kreeg het nog 10 minuten Spaans benauwd, alhoewel de Hulzenaren niet echt die stormloop ontwikkelden wat verwacht werd.
STEVO bleef vrij eenvoudig overeind en nadert Hulzense Boys op 5 punten met een wedstrijd minder gespeeld.
Een broodnodige overwinning voor STEVO wat toch weer wat hoop geeft voor het restant in deze competitie.
De Peuverweide begint weer een onneembare vesting te worden, zo lijkt het. STEVO schud in de thuiswedstrijden de schroom van zich af en gaat weer uit van eigen kracht. Een goede gewoonte want een gemotiveerd STEVO is tot veel in staat.
Een pluspunt tegen Hulzense Boys was ook de goede vorm die Mike Nijkamp liet zien na veel blessureleed in de afgelopen twee jaar. Met zijn goede optreden beloonde hij het publiek ook nog eens met een hoogstandje, een goal van achter zijn standbeen, zelden vertoond op de Peuverweide. Ook Gijs Lohuis verdient een compliment. Hij maakte zijn boomlange tegenstander het voetballen onmogelijk en dat beloonden de supporters met luid applaus tijdens één van zijn vele acties. Ook de overige negen van trainer Michiel Mensink liepen zich bij het toch vrij warme weer de longen uit het lijf en de beloning hiervoor bleef niet uit.
STEVO verdiende de overwinning vooral omdat het veel vaker voor de goal kwam van de tegenstander. Bas Beernink had aan de andere kant, vooral in de eerste helft een vrij rustige avond. De kleedkamer werd na 45 minuten opgezocht met een 0-0 tussenstand en STEVO was daar het minst blij mee.
In de 2e helft bleef de thuisploeg de aanval zoeken en uit één van de voorzetten van Mike Nijkamp hoefde Bram Tibbe alleen maar tegen de bal te lopen om de score te openen.
Na de 1-0 voorsprong bleef STEVO het doel van Hulzense Boys opzoeken. En nu, even later, kwam er een voorzet vanaf links van de voet van Joes Masselink, die door Mike Nijkamp, als gezegd, met een hoogstandje werd afgerond.
Van achter zijn standbeen rolde de bal bij de 2e paal binnen. Een geruststellende voorsprong de 2-0, maar Hulzense Boys had vrij kort daarna bijna de aansluitingstreffer op de voet, ware het niet dat Robbin Engbers de bal op de doellijn redde. Een prima actie die hij even later nog een keer overdeed, alleen sloeg hij nu de bal uit het doel met de hand en dat betekende direct rood. De toegekende strafschop werd feilloos benut.
Met nog 10 minuten op de klok was het billenknijpen voor STEVO, maar een echte stormloop bleef uit en in de 95e minuut konden de handen omhoog bij spelers en begeleiding van STEVO en ook bij de 12e man die weer vol achter de ploeg stond.
STEVO blijft nog wel in de gevarenzone maar heeft toch weer hoop getankt voor het verdere verloop van deze competitie.
Volgende week zaterdag gaat de reis naar Hengelo. Dan moet om 14.30 uur Achilles '12 bestreden worden.

Bron: Stevo Voetbal