Mick Velthuis bezorgt STEVO de volle winst op SV Dalfsen

25-02-2024 om 00:00 uur

Het was invaller Mick Velthuis met twee goals die STEVO zondagmiddag de volle winst bezorgde in het kelderduel tegen SV Dalfsen, eindstand 0-2.
Bittere noodzaak ook voor de ploeg van trainer Michiel Mensink. Dit om enigszins aansluiting te houden met de ploegen net boven de voorlaatste plaats, waar STEVO zich nog bevind.
De overwinning op Dalfsen was aan het eind verdiend op basis van vooral de tweede helft, waarin STEVO duidelijk de betere ploeg was. Ook in het eerste kwartier was STEVO goed bezig, maar kon dat nog niet in doelpunten omzetten. Dalfsen werd na die goede eerste fase van STEVO meer gelijkwaardig zonder dat het tot goede kansen kwam.
STEVO kreeg die kansen wel en met name Hugo Weerink had er twee moeten maken met zijn hoofd. Het waren eigenlijk niet te missen kansen.
De middenveler sloeg zichzelf dan ook twee keer begrijpelijk voor de kop voor deze missers.
Dalfsen had eerst in de 18e minuut een verraderlijk schot op keeper Bas Beernink, die de bal goed pareerde.
Voor STEVO had Thomas Steggink de bal nog een keer voor het inschieten, maar ook Thomas had het vizier niet scherp staan.
Beide ploegen grossierden in de eerste helft in foutieve passes en het was al met al een matige vertoning tot aan de thee, waarin STEVO op voorsprong had moeten staan.
De tweede helft verliep beter voor STEVO, ook al was het niet hoogstaand. Nadat Joes Masselink de keeper van Dalfsen in verlegenheid bracht met een hard schot, moest Maarten Gelhever het veld met een blessure verlaten. Zijn vervanger Mick Velthuis had er zin aan en stond binnen tien minuten twee keer op de goede plek om de keeper van Dalfsen kansloos te laten.
Niet onverdiend die 0-2 voorsprong op dat moment. STEVO bleef het betere van het spel houden en had de score eigenlijk nog wat hoger moeten laten uitvallen.
Thomas Steggink en Joes Masselink hadden de kansen daartoe.
SV Dalfsen speelde met de moed der wanhoop en creëerde nog één grote kans uit een corner waar Sep Nijland en Bas Beernink de redders in nood waren.
Het bleef 0-2 voor STEVO na 90 minuten en mag daarmee geloof houden dat het nog geen gelopen koers is wat betreft een eventuele degradatie in dit seizoen.
Volgende week komt het sterke NEO naar de Peuverweide, dat RKZVC met 6-0 afdroogde deze zondag. De nummer vier op de ranglijst moet desondanks het volgende slachtoffer worden van de dadendrang van STEVO.
Het duel begint zondagmiddag om 14:00 in Geesteren.

Bron: Stevo Voetbal